Invartita taraneasca (din foaie de placinta romaneasca)

Jun 28, 2014 - Aperitive/Garnituri

Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 3,4 kg faina
  • 100 g sare
  • Pentru modelat
  • 100 g untura
  • 800 g ulei
  • Pentru umplutura
  • 3,6 kg branza proaspata de vaci
  • 1,4 kg branza telemea
  • 600 g oua (12 buc) sau 135 g praf de oua integral
  • Pentru decor
  • 100 g oua (2 buc)
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: sub 15 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Praful de oua se dizolva in 400 ml apa calduta.Branza telemea se spala si se rade sau se toaca cu masina de tocat.

Prepararea aluatului

Din faina, circa 2 l apa si sare se framanta un aluat de consistenta tare; se împarte in 12 bucati egale, care, se ung cu ulei si untura si se lasa 30 min in repaos. Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul pe planseta unsa cu ulei, in foaie rotunda cu diametrul de 20 cm, se unge cu ulei si se lasa 15-20 minute in repaos.

Prepararea umpluturii

Branza telemea se amesteca cu branza de vaci si ouale pana se omogenizeaza.

Modelarea, coacerea si finisarea produsului

Fiecare foaie se intinde cu sucitorul, pe planseta unsa cu ulei, apoi se invarteste (roteste) pana se obtine o foaie foarte subtire de 1 mm, cu diametrul de 1.3 m; se stropeste cu ulei si se pliaza in forma dreptunghiulara; la baza dreptunghiului se aseaza 450-470 g umplutura si se ruleaza; se obtin rulouri cu grosimea de 3 cm, care se aseaza in tava, in forma de melc, se ung cu ou batut si se introduc in cuptorul preincalzit; se coc la temperatura moderata (180-220 C).

  • Gramaj produs finit: 10 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri