Jun 28, 2014 - Aperitive/Garnituri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Praful de oua se dizolva in 400 ml apa calduta.Branza telemea se spala si se rade sau se toaca cu masina de tocat.
Prepararea aluatului
Din faina, circa 2 l apa si sare se framanta un aluat de consistenta tare; se împarte in 12 bucati egale, care, se ung cu ulei si untura si se lasa 30 min in repaos. Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul pe planseta unsa cu ulei, in foaie rotunda cu diametrul de 20 cm, se unge cu ulei si se lasa 15-20 minute in repaos.
Prepararea umpluturii
Branza telemea se amesteca cu branza de vaci si ouale pana se omogenizeaza.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Fiecare foaie se intinde cu sucitorul, pe planseta unsa cu ulei, apoi se invarteste (roteste) pana se obtine o foaie foarte subtire de 1 mm, cu diametrul de 1.3 m; se stropeste cu ulei si se pliaza in forma dreptunghiulara; la baza dreptunghiului se aseaza 450-470 g umplutura si se ruleaza; se obtin rulouri cu grosimea de 3 cm, care se aseaza in tava, in forma de melc, se ung cu ou batut si se introduc in cuptorul preincalzit; se coc la temperatura moderata (180-220 C).