Langosi "Cindrel" (din aluat dospit)

Jun 22, 2014 - Aperitive/Garnituri

Ingrediente
  • Pentru maia
  • 1 kg faina
  • 300 g drojdie de bere
  • 50 g zahar
  • Pentru aluat
  • 5 kg faina
  • 500 g oua (10 buc) sau 110 g praf de oua integral
  • 250 g zahar
  • 50 g sare
  • Pentru modelat
  • 50 g ulei
  • Pentru umplutura
  • 1,250 kg branza telemea
  • 1,250 kg branza de vaci
  • 400 g oua (8 buc) sau 90 g praf de oua integral
  • Pentru prajit
  • 1,2 kg ulei
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 600 ml apa calduta. Branza telemea se spala si se rade sau se toaca cu masina de tocat.

Prepararea maielei

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva in circa 700 ml apa calduta (35-40°C). Se amesteca cu faina si se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C, pana isi mareste volumul de 2-3 ori.

Prepararea aluatului

Ouale se amesteca cu sarea si zaharul si se adauga circa 2,700 litri apa calda (35-40°C). Se obtine o compozitie care se amesteca cu maiaua si se framanta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se lasa la dospit la temperatura de 35-40°C, aproximativ 30 minute. Aluatul se imparte in 100 bucati egale care se modeleaza rotund pe planseta unsa cu ulei, se ung cu ulei si se lasa in repaos la temperatura de 35-40°C, aproximativ 10 minute.

Prepararea umpluturii

Brinza telemea se amesteca cu branza de vaci si ouale, pana la omogenizare.

Modelarea si prajirea langosilor

Fiecare bucata de aluat se intinde cu merdeneaua pe planseta unsa cu ulei, in foi ovale cu dimensiunea de circa 20 cm. si grosimea de circa 0,5 cm. La mijlocul foii se asaza circa 30 g. umplutura, se pliaza in doua, se preseaza marginile si se lasa sa creasca circa 30 minute la temperatura de 35-40°C, pe planseta unsa cu ulei. Se introduc in baia de ulei incins, se prajesc circa 5 minute pe o parte, se intorc cu o paleta pe cealalta parte si se mai prajesc aproximativ 5 minute.

Dupa prajire se scot din baia de ulei, se asaza pe un gratar si se lasa sa se scurga.

  • O bucata: 120 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri