Langosi cu branza telemea si branza de burduf

Jun 22, 2014 - Aperitive/Garnituri

Ingrediente
  • Pentru maia
  • 1 kg faina
  • 250 g drojdie de bere
  • 700 ml lapte sau 70 g lapte praf
  • 50 g zahar
  • Pentru aluat
  • 5 kg faina
  • 2,7 l lapte sau 270 g lapte praf
  • 450 g oua (9 buc) sau 100 g praf de oua integral
  • 250 g zahar
  • 1 g vanilina
  • 60 g sare
  • Pentru modelat
  • 50 g ulei
  • Pentru umplutura
  • 1,3 kg branza telemea
  • 1 kg branza de burduf
  • 300 g oua (6 buc) sau 70 g praf de oua integral
  • Pentru prajit
  • 1,2 kg ulei
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 500 ml apa calduta. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 3,400 litri apa. Branza telemea se spala si se rade sau se toaca cu masina.

Prepararea maielei

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva in laptele cald (35-40°C), se adauga faina, se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C, aproximativ 30 minute.

Prepararea aluatului

Ouale se amesteca cu sarea si zaharul, se adauga vanilina, laptele cald (35-40°C), se amesteca cu maiaua si se framanta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se lasa la fermentat (dospit) circa 30 minute, la temperatura de 35-40°C. Aluatul se imparte in 100 bucati egale, se modeleaza rotund pe planseta unsa cu ulei si se lasa in repaos la temperatura de 35-40°C, aproximativ 10 minute.

Prepararea umpluturii

Branza telemea se amesteca cu brinza de burduf si ouale, pina la omogenizare.

Modelarea si prajirea langosilor

Fiecare bucata de aluat se intinde cu merdeneaua pe planseta unsa cu ulei, in foi ovale cu dimensiunea de circa 20 cm. si grosimea de aproximativ 0,5 cm. La mijlocul foii se asaza circa 30 g. umplutura, se pliaza in doua, se preseaza marginile si se lasa sa creasca circa 30 minute pe planseta unsa cu ulei la temperatura de 35-40°C, se introduc in baia de ulei incins, se prajesc cca. 5 minute pe o parte, apoi se intorc cu o paleta pe partea cealalta si se mai prajesc aproximativ 5 minute. Dupa prajire, se scot din baia de ulei si se asaza pe un gratar. Se lasa sa se scurga de ulei.

  • O bucata: 120 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri