Legume asortate

Jun 8, 2014 - Aperitive/Garnituri

Ingrediente
  • 1 kg cartofi
  • 600 g morcovi
  • 330 g mazare proaspata sau 200 g conserva
  • 360 g fasole verde proaspata sau 200 g conserva
  • 40 g patrunjel verde
  • 100 g unt
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii si morcovii se spala, se curata de coaja, se spala, se taie cuburi mari, se fierb separat in apa cu sare, se scurg de lichid. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Mazarea si fasolea proaspata se curata, se spala, se fierb separat in apa cu sare, se scurg de lichid. In cazul folosirii conservelor de mazare si fasole, se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece.

Tehnica prepararii

In 50 g unt infierbantat se inabusa fasolea si mazarea, adaugand treptat 100 ml apa. Se adauga cartofi, morcovi si patrunjel verde (jumatate din cantitate) si se fierb 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, sub forma de buchete, cu unt topit si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: 150 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri