Liptauer

May 7, 2014 - Aperitive/Garnituri




Ingrediente
  • 600 gr branza telemea de oi
  • 300 gr branza proaspata de vaca
  • 50 gr smantana
  • 50 gr unt
  • 1 gr piper macinat
  • 50 gr salata verde
  • Portii: 20
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Branza telemea de oi se spala si impreuna cu branza de vaca se trec printr-o sita fina. Untul se omogenizeaza. Salata verde se curata de cotor, se indeparteaza foile depreciate si se spala fiecare frunza in mai multe ape reci.

Tehnica prepararii

Branza se amesteca cu unt, piper, smantana si se omogenizeaza pana ce se obtine o pasta fina.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta ornat cu spritul, pe frunze de salata verde, montat pe farfurie. Se serveste rece. Se poate folosi la prepararea sandvisurilor.

  • o portie: 100 gr
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri