Mamaliga romaneasca din malai extra

Jun 8, 2014 - Aperitive/Garnituri

Ingrediente
  • 600 g malai extra
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Malaiul se cerne.

Tehnica prepararii

Intr-un vas cu 2,5 l apa si sare se presara putin malai; când apa clocoteste, se adauga malaiul in bloc si se lasa sa fiarba la foc potrivit, 30-40 minute. Se amesteca bine pâna se obtine o compozitie omogena si bine fiarta. Se aduna de pe margine catre centru cu ajutorul unei linguri de lemn inmuiata in apa fiarta sau supa si se lasa pe foc mic, pana cand se evapora din umiditate si se dezlipeste de pe peretii vasului; apoi se rastoarna pe taler din lemn sau se pastreaza la cald in vasul in care a fiert.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe farfurie, portionat. Se serveste cald, la diferite preparate culinare.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri