Merdenele cu branza de Moldova (foaie de placinta romaneasca)

Jun 29, 2014 - Aperitive/Garnituri

Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 3,4 kg faina
  • 100 g sare
  • Pentru modelat
  • 1,2 kg untura
  • 100 g ulei
  • Pentru umplutura
  • 2,5 kg branza de Moldova
  • 400 g gris
  • 600 g oua (12 buc) sau 135 g praf de oua integral
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Praful de oua se dizolva in 400 ml apa calduta. Grisul se fierbe in circa 800 ml apa.

Prepararea aluatului

Din faina, circa 2 l apa si sare se framanta un aluat de consistenta tare; se împarte in 25 bucati egale, care, se ung cu ulei si untura si se lasa 30 min in repaos. Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul pe planseta unsa cu ulei, in foi dreptunghiulare cu diametrul de 30/50 cm. Se ung cu untura si se impaturesc in trei, apoi in patru, se asaza pe planseta unsa cu ulei si se tin la rece la temperatura de +4 C aproximativ 30 minute.

Prepararea umpluturii

Branza de Moldova se amesteca cu grisul si ouale pana se obtine o compozitie omogena.

Modelarea, coacerea si finisarea produsului

Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul, pe planseta unsa cu ulei, in foaie patrata cu dimensiunea de 30/30 cm care se taie in patru (se obtin patru patrate) ; pe fiecare bucata se aseaza 40 g umplutura, dupa care se unesc colturile opuse doua cate doua; se aseaza in tava, pe partea pliata, se ung cu untura si se introduc in cuptorul preincalzit; se coc la temperatura moderata (180-220 C).

  • O portie: 90 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri