Jun 29, 2014 - Aperitive/Garnituri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Praful de oua se dizolva in 400 ml apa calduta. Grisul se fierbe in circa 800 ml apa.
Prepararea aluatului
Din faina, circa 2 l apa si sare se framanta un aluat de consistenta tare; se împarte in 25 bucati egale, care, se ung cu ulei si untura si se lasa 30 min in repaos. Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul pe planseta unsa cu ulei, in foi dreptunghiulare cu diametrul de 30/50 cm. Se ung cu untura si se impaturesc in trei, apoi in patru, se asaza pe planseta unsa cu ulei si se tin la rece la temperatura de +4 C aproximativ 30 minute.
Prepararea umpluturii
Branza de Moldova se amesteca cu grisul si ouale pana se obtine o compozitie omogena.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul, pe planseta unsa cu ulei, in foaie patrata cu dimensiunea de 30/30 cm care se taie in patru (se obtin patru patrate) ; pe fiecare bucata se aseaza 40 g umplutura, dupa care se unesc colturile opuse doua cate doua; se aseaza in tava, pe partea pliata, se ung cu untura si se introduc in cuptorul preincalzit; se coc la temperatura moderata (180-220 C).