Jun 29, 2014 - Aperitive/Garnituri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Praful de oua se dizolva in 400 ml apa calduta. Branza telemea se spala si se rade sau se toaca cu masina de tocat. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina cu sita rara.
Preparea aluatului
Din faina, circa 1,8 l apa si sare se framanta un aluat de consistenta tare, care se modeleaza rotund si se lasa 30 minute in repaos.Dupa trecerea timpului de repaos se imparte in 25 bucati egale care se modeleaza rotund, se ung cu untura, se intind cu sucitorul pe planseta unsa cu ulei, in foi dreptunghiulare cu dimensiunea de 30/50 cm; se ung cu untura, se impaturesc in trei, apoi in patru, se aseaza pe planseta unsa cu ulei si se tin 30 minute la rece.
Prepararea umpluturii
Ceapa se inabusa in ulei si 100 ml apa, timp de 10 minute; se adauga carnea, 200 ml apa si se continua inabusirea inca 20-30 minute, amestecand sa nu se prinda de vas; cand carnea este facuta, se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca, se scurge lichidul format si se toaca cu masina cu sita fina; se adauga piperul, sarea, ouale si se amesteca bine pana se obtine o compozitie uniforma.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul, pe planseta unsa cu ulei, in foaie patrata cu dimensiunea de 30/30 cm, care se taie in 4 (se obtin 4 patrate) ; pe fiecare bucata se aseaza 40 g umplutura, dupa care se unesc colturile opuse doua cate doua; se aseaza in tava, pe partea pliata, se ung cu untura si se introduc in cuptorul preincalzit; se coc la temperatura moderata (180-220 C).