Jun 29, 2014 - Aperitive/Garnituri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Praful de oua se dizolva in 400 ml apa calduta. Branza telemea se spala si se rade sau se toaca cu masina de tocat. Cartofii se spala, se fierb in coaja, in apa cu sare, se racesc, se curata de coaja si se toaca cu masina de tocat. Mararul se curata, se spala si se toaca marunt.
Preparea aluatului
Din faina, circa 1,8 l apa si sare se framanta un aluat de consistenta tare, care se modeleaza rotund si se lasa 30 minute in repaos.Dupa trecerea timpului de repaos se imparte in 25 bucati egale care se modeleaza rotund, se ung cu untura, se intind cu sucitorul pe planseta unsa cu ulei, in foi dreptunghiulare cu dimensiunea de 30/50 cm; se ung cu untura, se impaturesc in trei, apoi in patru, se aseaza pe planseta unsa cu ulei si se tin 30 minute la rece.
Prepararea umpluturii
Cartofii se amesteca cu branza, ouale, frisca si mararul pana se obtine o compozitie uniforma.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul, pe planseta unsa cu ulei, in foaie patrata cu dimensiunea de 30/30 cm, care se taie in 4 (se obtin 4 patrate) ; pe fiecare bucata se aseaza 45 g umplutura, dupa care se unesc colturile opuse doua cate doua; se aseaza in tava, pe partea pliata, se ung cu untura si se introduc in cuptorul preincalzit; se coc la temperatura moderata (180-220 C).