Mincare de urzici

Mar 22, 2010 - Aperitive/Garnituri

Gata, a venit primavara. Va sfatuiesc sa nu ratati urzicile ...

Ingrediente
  • 1/2 kg urzici
  • 2 oua
  • o ceapa tocata marunt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de faina
  • 2 fire de usturoi verde
  • sare
  • piper
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Se curata urzicile, obligatoriu cu manusi de menaj. Se fierb urzicile cam 90 de minute, apoi se separa de zeama (care este excelenta pentru o limpezire a parului) si se baga in blender. Se caleste ceapa taiata marunt, cind devine sticloasa se pun urzicile si se adauga un polonic de zeama din fiertura urzicilor. Se lasa la foc mediu, se adauga o lingurita de faina, se amesteca, iar cind urzicile sint scazute bine se pun doua oua si se amesteca bine.

Se adauga sare, piper si usturoiul verde tocat marunt, dar se poate si fara. Dupa preferinta.

Pofta buna

  • Faina poate sa lipseasca, se adauga pentru a deveni mai cremoase
    citeste si:

    Aug 24, 2016 - Vacante

    Oct 24, 2014 - Dulciuri

    Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

    Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

    May 16, 2016 - Vacante

    Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri