Mule de sunca in aspic

May 9, 2014 - Aperitive/Garnituri


Ingrediente
  • 300 gr sunca presata
  • 100 gr oua
  • 100 gr gogosari rosii in otet
  • 700 gr aspic
  • 50 gr patrunjel
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Sunca presata se taie felii ; 100 gr sunca se taie in fasii inguste, iar restul se taie in cuburi mici. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie in cuburi. Gogosarii rosii se spala si se taie cuburi mici. Patrunjelul verde se curata si se spala. Aspicul se prepara, folosindu-se reteta respectiva si e topeste in baie de apa fierbinte.

Tehnica prepararii

In fiecare forma se toarna 20 gr aspic si se tine la rece. Dupa ce se incheaga aspicul, se executa un decor din gogosari rosii, patrunjel verde, fasii inguste de sunca asezate sub forma de grile. Apoi se adauga cuburile de ou, cuburile de sunca si de gogosari si restul de aspic. Se introduc la frigider. Dupa racire, se scot din forme prin scufundarea lor in apa calda.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste rece.

  • O portie: 100 gr
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri