May 13, 2014 - Aperitive/Garnituri
Operatii pregatitoare
Painea se curata de coaja, se taie felii, se inmoaie in lapte, se stoarce. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Pesmetul si faina se cern.
Tehnica prepararii
Branza de vaci se amesteca cu paine inmuiata in lapte, smantana (75 g), oua (100 g), sare, piper si faina (50 g). Compozitia obtinuta se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Se niveleaza suprafata, se adauga o compozitie preparata din cantitatile ramase de faina, oua si smantana. Deasupra se adauga bucati de margarina (50 g), se introduce la cuptor 30 minute. Dupa gratinare se portioneaza in bucati patrate sau dreptunghiulare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu margarina topita deasupra.