Musaca din paine alba si branza

May 13, 2014 - Aperitive/Garnituri

Ingrediente
  • 1 kg paine alba
  • 500 ml lapte
  • 100 g margarina
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g smantana
  • 30 g ulei
  • 100g faina
  • 25 g pesmet
  • 200 g oua
  • 1 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Painea se curata de coaja, se taie felii, se inmoaie in lapte, se stoarce. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Pesmetul si faina se cern.

Tehnica prepararii

Branza de vaci se amesteca cu paine inmuiata in lapte, smantana (75 g), oua (100 g), sare, piper si faina (50 g). Compozitia obtinuta se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Se niveleaza suprafata, se adauga o compozitie preparata din cantitatile ramase de faina, oua si smantana. Deasupra se adauga bucati de margarina (50 g), se introduce la cuptor 30 minute. Dupa gratinare se portioneaza in bucati patrate sau dreptunghiulare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu margarina topita deasupra.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri