Ochiuri romanesti cu ceapa

May 13, 2014 - Aperitive/Garnituri

Ingrediente
  • 1 kg oua
  • 800 g ceapa
  • 100 g untura sau ulei
  • 1 g boia de ardei dulce
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 15 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ouale se sparg, unul cite unul si se introduc pe rand intr-un vas cu apa clocotita cu sare si otet. Se fierb 5 minute. Ceapa se inabusa in untura si 100 ml apa, se adauga boia. Se retrage vasul de pe foc. Pe platou se asaza un strat subtire de ceapa si deasupra ochiuri.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 140 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri