Ochiuri romanesti cu mamaliga

May 13, 2014 - Aperitive/Garnituri

Ingrediente
  • 1 kg oua
  • 25 ml otet 9 grade
  • 50 g unt
  • 2 kg mamaliga romaneasca
  • 15 g sare
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 15 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Se prepara mamaliga, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Ouale se sparg unul cate unul, se introduc pe rand intr-un vas cu apa clocotita, sare si otet. Se fierb 5 minute. Se scot cu ajutorul unei palete, se scurg, se aseaza pe platou fierbinte si se stropesc cu unt topit.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald, cu mamaliga.

  • O portie: oua 80 g, mamaliga 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri