Oua cu creier

May 13, 2014 - Aperitive/Garnituri

Ingrediente
  • 500 g creier de porc
  • 200 g ceapa
  • 150 g untura
  • 1 kg oua
  • 1 g piper macinat
  • 30 g patrunjel verde
  • 900 g cartofi
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Creierul se tine in apa rece, pentru eliminarea sangelui, se curata de pielite, se taie felii in latime, se sareaza si se pipereaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in untura (50 g) si apa (50 ml), se adauga creierul si se continua inabusirea. Separat se prepara oua ochiuri in untura (100 g).

Prezentarea si servirea

Creierul se prezinta pe platou sau farfurie, cu oua ochiuri deasupra, cu garnitura de cartofi natur, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 160 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri