May 13, 2014 - Aperitive/Garnituri
Operatii pregatitoare
Creierul se tine in apa rece, pentru eliminarea sangelui, se curata de pielite, se taie felii in latime, se sareaza si se pipereaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in untura (50 g) si apa (50 ml), se adauga creierul si se continua inabusirea. Separat se prepara oua ochiuri in untura (100 g).
Prezentarea si servirea
Creierul se prezinta pe platou sau farfurie, cu oua ochiuri deasupra, cu garnitura de cartofi natur, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.