May 9, 2014 - Aperitive/Garnituri
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie fiecare ou in jumatate. Sunca presata se taie fasii foarte inguste. Salata verde se curata si se spala, fiecare frunza, cu multa apa rece. Maslinele si gogosarii se taie in diferite forme pentru decor. Aspicul se topeste in bain-marie.
Tehnica prepararii
O parte din aspic se toarna in forme si se introduce in frigider pentru a se intari. In fiecare forma se asaza decorul format din masline si gogosari. Se adauga jumatate de ou cu galbenusul in jos si sunca taiata, de jur imprejurul oului. Se umple forma cu aspic rece (lichid) si se introduce la frigider. Dupa gelificare (intarire), se scot din forme.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.