May 14, 2014 - Aperitive/Garnituri
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb de consistenta moale, se racesc si se curata de coaja. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. Cind se folosesc ciuperci conserva se scurg de lichid, se spala si se taie lame. Sunca presata se taie fasii subtiri. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Se prepara sosul Madera si tartele, folosind retetele respective.
Tehnica prepararii
Ciupercile se inabusa in ulei si apa (50 ml), se adauga sosul Madera si se fierb impreuna circa 15 minute. Se adauga piper si sare. Sunca presata se inabusa in uleiul ramas de la ciuperci, se adauga la sosul cu ciuperci, se fierb impreuna circa 5 minute. Tartele se aranjeaza pe tava. In fiecare tarta se asaza cate un ou, peste acesta, sos cu ciuperci si sunca, patrunjel verde, iar deasupra cascaval ras. Se gratineaza 10 minute Ia cuptor.
Prezentarea si servirea
Tartele se prezinta pe platou sau farfurie. Se servesc fierbinti.