May 9, 2014 - Aperitive/Garnituri
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie in doua pe lungime. Morcovii, telina, cartofii se spala, se fierb in apa cu sare, se racesc, se curata de coaja si se taie cuburi mici. Rosiile se spala, se taie rondele cu grosimea de 1 cm.Patrunjelul verde se curata, se spala ; jumatate din cantitate se taie marunt. Mazarea si fasolea verde conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece ; fasolea se taie bucati mici. Branza telemea se spala si se rade fin. Untul se omogenizeaza.
Tehnica prepararii
Galbenusurile de ou se amesteca cu unt, smantana si sare obtinand o pasta omogena. Pasta obtinuta se amesteca cu cartofi, telina, patrunjel taiat marunt, morcovi, mazare, fasole, piper, sare si branza telemea. Cu aceasta compozitie, se umplu ouale (albusurile fierte). Ouale se monteaza pe cate o felie de rosie si se orneaza cu frunze de patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste rece.