Oua umplute cu legume

May 9, 2014 - Aperitive/Garnituri


Ingrediente
  • 500 gr oua
  • 150 gr morcovi
  • 150 gr telina radacina
  • 600 gr cartofi
  • 100 gr mazare verde conserva
  • 100 gr fasole verde conserva
  • 500 gr rosii proaspete
  • 100 gr branza telemea de oi
  • 50 gr unt
  • 50 gr smantana
  • 1 gr piper macinat
  • 50 gr patrunjel macinat
  • 30 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie in doua pe lungime. Morcovii, telina, cartofii se spala, se fierb in apa cu sare, se racesc, se curata de coaja si se taie cuburi mici. Rosiile se spala, se taie rondele cu grosimea de 1 cm.Patrunjelul verde se curata, se spala ; jumatate din cantitate se taie marunt. Mazarea si fasolea verde conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece ; fasolea se taie bucati mici. Branza telemea se spala si se rade fin. Untul se omogenizeaza.

Tehnica prepararii

Galbenusurile de ou se amesteca cu unt, smantana si sare obtinand o pasta omogena. Pasta obtinuta se amesteca cu cartofi, telina, patrunjel taiat marunt, morcovi, mazare, fasole, piper, sare si branza telemea. Cu aceasta compozitie, se umplu ouale (albusurile fierte). Ouale se monteaza pe cate o felie de rosie si se orneaza cu frunze de patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste rece.

  • O portie: 150 gr
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri