Palmieri ca la Nisa

Dec 23, 2009 - Aperitive/Garnituri

Este un aperitiv rapid ,gustos si aspectuos. Am reteta dintr-un ziar, nici nu mai stiu de cand.

Ingrediente
  • 1 pachet de foietaj
  • Umplutura:
  • 100 g. masline negre
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri ulei de masline
  • o legatura de patrunjel taiat marunt
  • o crenguta de cimbru proaspat sau uscat
  • sare, piper
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Se curata maslinele si se taie marunt.

Ardeiul se taie cubulete.

Ceapa se toaca marunt.

Intr-o tigaie de teflon, cu putin ulei de masline, sotati ceapa si ardeiul. Sarati, piperati, adaugati maslinele tocate, patrunjelul si cimbrul. Amestecati si lasati deoparte sa se raceasca.

Intindeti aluatul de foietaj si, pe toata suprafata umplutura. Rulati aluatul dinspre amandoua marginile spre centru, in asa fel sa se obtina doua rulouri unite la mijloc.Inveliti aluatul intr-o folie de plastic si dati la congelator pentru o jumatate de ora.Dupa aceea, scoteti-l, taiati din el felii groase de 1 cm., pe care le asezati culcat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptor pana se rumenesc. Se servesc fierbinti sau reci.

  • Se pot prepara si cu carne sau alte legume.
  • Orice compozitie folosita nu trebuie sa fie zemoasa.
    citeste si:

    Aug 24, 2016 - Vacante

    Oct 24, 2014 - Dulciuri

    Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

    Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

    May 16, 2016 - Vacante

    Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri