May 9, 2014 - Aperitive/Garnituri
Operatii pregatitoare
Sunca se taie in bucati si se toaca de 2-3 ori cu masina cu sita deasa. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie rondele. Aspicul se topeste in baie de apa fierbinte. Untul se omogenizeaza. Patrunjelul verde se curata, se spala. Gogosarii se curata de seminte, se spala si se taie in diferite forme pentru decor. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape.
Tehnica prepararii
Sunca se amesteca cu unt, smantana, coniac, piper si sare, pana se obtine o pasta omogena. Compozitia se asaza intr-o forma, se introduce in frigider, se scoate pe un platou si se executa un decor din rondele de ou, frunze de patrunjel verde si gogosari. Se innapeaza cu aspic si se introduce la frigider.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.