Pasta de sunca in aspic

May 9, 2014 - Aperitive/Garnituri


Ingrediente
  • 400 gr sunca presata
  • 75 gr unt
  • 75 gr smantana
  • 1 gr piper macinat
  • 250 gr aspic
  • 20 gr sare
  • 30 ml coniac
  • 50 gr patrunjel verde
  • 50 gr gogosari rosii in otet
  • 100 gr oua
  • 50 gr salata verde
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Sunca se taie in bucati si se toaca de 2-3 ori cu masina cu sita deasa. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie rondele. Aspicul se topeste in baie de apa fierbinte. Untul se omogenizeaza. Patrunjelul verde se curata, se spala. Gogosarii se curata de seminte, se spala si se taie in diferite forme pentru decor. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape.

Tehnica prepararii

Sunca se amesteca cu unt, smantana, coniac, piper si sare, pana se obtine o pasta omogena. Compozitia se asaza intr-o forma, se introduce in frigider, se scoate pe un platou si se executa un decor din rondele de ou, frunze de patrunjel verde si gogosari. Se innapeaza cu aspic si se introduce la frigider.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

  • O portie: 80 gr
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri