Pateu din ficat de porc

May 6, 2014 - Aperitive/Garnituri




Ingrediente
  • 700 gr ficat de porc
  • 300 gr ceapa
  • 300 gr margarina
  • 30 ml coniac
  • 1 gr nucsoara
  • 100 gr frisca lichida
  • 2 gr piper macinat
  • 20 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ficatul se curata, se spala si se taie bucati mici. Nucsoara se rade.

Tehnica prepararii

Ceapa si ficatul se inabusa cu margarina, se racesc si se toaca cu masin de 2-3 ori. Compozitia obtinuta se bate cu telul, se adauga frisca, sare, coniac, piper si nucsoara.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste rece. Se poate folosi la prepararea rulourilor, sandvisurilor.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri