Pireu de mere

May 22, 2014 - Aperitive/Garnituri

Ingrediente
  • 2 kg mere
  • 50 g zahar
  • 50 g zeamil
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Merele se spala, se curata de coaja si casuta cu seminte, se taie felii, se introduc in apa, se fierb, se scurg, se racesc si se paseaza.

Tehnica prepararii

Pireul obtinut se asaza intr-un vas, se adauga zahar si zeamil dizolvat in 100 ml apa rece. Se fierbe 10-15 miute si se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald sau rece (garnitura la diferite preparate din pasare, vanat s.a.).

  • O portie: 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri