Placinta cu spanac si branza

May 6, 2013 - Aperitive/Garnituri

Am facut o placinta dementiala cu spanac proaspat si branza proaspata de la Delaco.

Ingrediente
  • 1 kg spanac proaspat
  • 3 fire de ceapa verde
  • 2 linguri de ulei
  • 1 cutie branza proaspata
  • 2 oua
  • 2 linguri de lapte
  • parmezan
  • sare
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Am spalat bine spanacul. Am pus o cratita cu apa la fiert si am oparit spanacul pentru cateva minute.

Ceapa verde am taiat-o si am pus-o la calit intr-o tigaie. Am adaugat apoi si spanacul scurs si am amestecat.

Am adaugat branza, un ou intreg si albusul de la al doilea ou (galbenusul l-am pastrat pentru uns). Am amestecat pana s-au incorporat bine toate ingredientele.

La final am condimentat cu sare si am presarat parmezan.

Pentru placinta am folosit aluat Bella congelat, doua foi intr-un pachet. Pe una din ele am pus compozitia, iar din cealalta am taiat fasii pe care le-am asezat deasupra compozitiei, formand un gratar.

Galbenusul ramas l-am batut cu putin lapte si l-am turnat peste placinta. Am presarat inca putin parmezan deasupra si am dat placinta la cuptor, la foc potrivit, cam 35-40 minute.

Placinta s-a rumenit usor si a capatat un aspect foarte frumos. Dupa ce s-a racit am taiat-o si am asezat-o pe un platou.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri