Jun 22, 2014 - Aperitive/Garnituri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Uleiul se incalzeste pina la temperatura de 35-40°C. Varza murata se spala, se desareaza si se taie „fideluta". Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa deshidratata se curata, se spala si se pune la hidratat.
Prepararea maielei
Drojdia de bere se dizolva in circa 300 ml apa calduta (35-40°C) si se amesteca cu faina. Se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) 20-30 minute.
Prepararea aluatului
Maiaua se amesteca cu circa 1,600 l apa in care a fost dizolvata sarea si se framanta cu faina. Dupa incorporarea intregii cantitati, se adauga treptat uleiul incalzit si se framinta pana la inglobarea completa. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se lasa la dospit 30-40 minute.
Prepararea umpluturii
Ceapa se inabusa in ulei si circa 200 ml. apa 10-15 minute. Se adauga varza, se amesteca adaugandu-se cate putina apa (circa 300 ml.) 20-25 minute. Dupa inabusire se ia de pe foc, se adauga piperul, se amesteca pentru uniformizare si se lasa sa se raceasca.
Modelarea si coacerea placintelor
Aluatul se imparte in 100 bucati egale, fiecare bucata de aluat se intinde cu merdeneaua pe planseta presarata cu faina, in patrate cu mijlocul gros si marginile mai subtiri, cu latura de circa 15 cm. La mijlocul patratului se asaza umplutura, apoi se unesc colturile opuse doua cite doua, spre mijloc. Se lasa putin sa creasca, se ung cu ulei si se asaza in tava unsa cu ulei. Se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).