Rosii umplute cu salata a la rus

May 9, 2014 - Aperitive/Garnituri



Ingrediente
  • 900 gr rosii proaspete
  • 250 gr oua
  • 50 gr patrunjel verde
  • 500 gr salata a la rus
  • 150 gr maioneza
  • 25 gr unt
  • 50 gr salata verde
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Rosiile se aleg de marime egala, se spala, se decupeaza partea opusa a coditei, se scoate miezul si se asaza pe platou sa se scurga. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pan ajung de consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie in jumatati. Patrunjelul verde se curata si se spala. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape reci. Maioneza si salata a la rus se prepara, folosind retetele respective.

Tehnica prepararii

Rosiile se umplu cu salata a la rus, se asaza pe platou cu cate o jumatate de ou deasupra si se orneaza cu unt, maioneza si frunze de patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri