Rosii umplute cu vinete tocate

May 9, 2014 - Aperitive/Garnituri




Ingrediente
  • 1 kg rosii proaspete
  • 1 kg vinete
  • 100 gr ulei
  • 100 gr ceapa
  • 50 gr oua
  • 1 gr piper macinat
  • 20 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Vinetele se cos, se curata de coaja, se scurg de lichid, se toaca cu un satar de lemn. Rosiile se spala, se taie capacul, se scoate miezul, se asaza pe un platou cu partea taiata in jos pentru a se scurge de suc. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie felii.

Tehnica prepararii

Vinetele tocate se amesteca cu sare, ulei, ceapa si piper. Cu aceasta compozitie, se umplu rosiile.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste rece, cu decor de felii din oua fierte.

  • O portie: 110 gr
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri