Rulada cu branza

May 13, 2014 - Aperitive/Garnituri



Ingrediente
  • 500 g faina
  • 50 g untura
  • 800 g branza telemea de oi
  • 300 g oua
  • 100 g gris
  • 100 g smantana
  • 50 g ulei
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne. Branza se framanta, se amesteca cu smantana, oua (150 g) si gris.

Tehnica prepararii

Se framanta o coca de consistenta potrivita, din faina (450 g), untura, sare, oua (100 g) si apa (150 ml). Coca se unge cu ulei (25 g) si se lasa in repaus circa 20 minute. Coca se imparte in 2 bucati si se intinde in foi subtiri pudrandu-se cu faina. Pe foi, se asaza compozitia de branza si se ruleaza. Rulourile obtinute se asaza in tava unsa cu ulei, se ung la suprafata cu ou batut, se introduce tava la cuptor. Rulada se coace, se raceste, se portioneaza.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: 150 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri