Rulada de carne

Dec 23, 2009 - Aperitive/Garnituri

Cand se apropie sarbatorile , bunica isi cauta celebru caiet cu retete. Printre ele am gasit si o rulada de carne.Nu mai stiu cand si de unde am luat-o. Important este ca o am, am facut-o si este foarte buna.

Ingrediente
  • 8 foi de clatita
  • Aluat pentru clatite:
  • 2 oua
  • 250 ml. lapte
  • 250 ml. apa minerala
  • 100 ml. ulei
  • 300-350 g. faina
  • Umplutura:
  • 500 g. carne de vita tocata
  • 1 ceapa
  • 3 oua fierte
  • mazare, morcovi, gogasari
  • o legatura de marar
  • sare, piper cimbru dupa gust
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • Portii: 16
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Se fac 8 foi de clatita.

Se caleste in ulei ceapa,se adauga legumele,sarea, piperul,cimbrul si mararul. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga carnea. Intreaga compozitie se imparte in 8 parti si se intinde pe folile de clatita . Peste carne se pune oul taiat marunt.

Se ruleaza, se pun intr-o tava unsa cu putin ulei, se rade cascaval deasupra si se da la cuptor timp de 15 minute la foc potrivit.

  • Se pot servi reci sau calde cu sos de rosii picant.
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri