May 13, 2014 - Aperitive/Garnituri
Operatii pregatitoare
Painea alba se curata de coaja si se taie in cuburi mari. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Sunca presata se taie fasii subtiri (julien). Ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se taie fasii. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa.
Tehnica prepararii
Grisul se fierbe in lapte, se adauga miez de paine, continuand fierberea 5 minute. Se raceste, se adauga oua (150 g), amestecand pina se formeaza o pasta omogena de consistenta tare. Se intinde o foaie cu grosimea de 3 cm, deasupra se aseaza sunca taiata si se ruleaza. Ruloul obtinut se aseaza in tava unsa cu ulei (50 g), deasupra se unge cu ou batut. Se introduce in cuptor circa 30 minute. Se raceste si se portioneaza. Morcovii, ceapa si telina se inabusa in ulei, se adauga apa (800 ml), pasta de tomate, sare si se fierb 30 minute. Sosul obtinut se paseaza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sosul separat in sosiera. Se serveste cald.