Rulada de paine alba si sunca

May 13, 2014 - Aperitive/Garnituri

Ingrediente
  • 400 g sunca presata
  • 25 g pasta de tomate
  • 100 g ceapa
  • 800 g paine alba
  • 100 g gris
  • 1 l lapte
  • 150 g morcovi
  • 200 g oua
  • 100 g telina radacina
  • 100 g ulei
  • 15 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Painea alba se curata de coaja si se taie in cuburi mari. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Sunca presata se taie fasii subtiri (julien). Ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se taie fasii. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa.

Tehnica prepararii

Grisul se fierbe in lapte, se adauga miez de paine, continuand fierberea 5 minute. Se raceste, se adauga oua (150 g), amestecand pina se formeaza o pasta omogena de consistenta tare. Se intinde o foaie cu grosimea de 3 cm, deasupra se aseaza sunca taiata si se ruleaza. Ruloul obtinut se aseaza in tava unsa cu ulei (50 g), deasupra se unge cu ou batut. Se introduce in cuptor circa 30 minute. Se raceste si se portioneaza. Morcovii, ceapa si telina se inabusa in ulei, se adauga apa (800 ml), pasta de tomate, sare si se fierb 30 minute. Sosul obtinut se paseaza.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sosul separat in sosiera. Se serveste cald.

  • O portie: rulada 200 g, sos 80 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri