May 9, 2014 - Aperitive/Garnituri
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Rosiile se spala si se taie rondele de grosimea de 0,5 cm. Spanacul se curata ,se spala in mai multe ape. Sunca se taie felii subtiri. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in parte, cu multa apa rece.
Tehnica prepararii
Spanacul se fierbe in apa clocotita cu sare, se raceste sub jet de apa rece, se scurge de apa si se taie foarte marunt ; se pune intr-un castron, se adauga smantana, sare, piper si se amesteca pana se obtine un pireu bine omogenizat.
Din oua, ulei si sare se prepara o omleta care se taie in doua. Pe fiecare omleta se intinde jumatate din cantitatea de pireu de spanac, deasupra se asaza felii de sunca, peste care se pune restul de spanac. Omletele se ruleaza strans intr-un servet din panza, legand capetele cu ata. Rulourile obtinute se introduc in frigider unde se tin 1-2 ore pentru a se intari. Dupa racire, se scoate servetul de panzaa, rulada se taie in felii (cate una la portie) cu grosimea de 1-5 cm si se asaza pe platou cate o rondea de rosie.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.