Rulou din foietaj crud

May 6, 2014 - Aperitive/Garnituri




Ingrediente
  • 600 gr foietaj crud
  • 50 gr oua
  • 50 gr cascaval
  • 20 gr faina
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se sparg intr-un vas si se bat pentru omogenizare. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Se prepara foietajul, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Foietajul se intinde folosind faina in foaie groasa de circa 4 mm. Se taie in fasii de 12-15 cm lungime si latime de 2 cm. Fiecare fasie se unge cu ou la una din margini, se ruleaza pe tevi metalice speciale de forma cilindrica usor conica. Rulourile se ung la suprafata cu ou, se presara cascaval ras, se asaza pe o tava stropita cu apa si se coc la cuptor la foc iute la inceput, apoi moderat. Rulourile coapte se scot de pe teava metalica.

Prezentarea si servirea

Rulourile se folosesc pentru umplut diferite compozitii.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri