Salata orientala

Jan 22, 2011 - Aperitive/Garnituri

Salata "orientata" spre gura

Ingrediente
  • 4 cartofi mari
  • 4 gogonele murate
  • 1 cepa mare rosie
  • 100 g.masline
  • 4 oua
  • 150-200 ml ulei
  • piper
  • o lingura de otet
  • 1 lingurita mustar
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

-Se spala cartofii, se curata, se taie cubulete si se pun la fiert.

-Se curata ceapa si se taie rondele. Se freaca bine cu sare si apoi se toarna otet peste ea lasandu-se 15 min.

-Se taie gogonelele felii.

-Cat fierb cartofii se face maioneza dintr-un ou fierrt + unul crud ( numai galbenusul),mustarul si uleiul.

-Cand cartofii s-au fiert , se scurg,se pun intr-un castron si peste ei se adauga maioneza. Se amesteca usor pentru a nu se strivi, dar si pentru a intra maioneza in ei.

_Se adauga ceapa( sapalata in prealabil), gogonelele, maslinele, piper ( dupa gust).

Se orneza cu celelalte 2 oua fierte.

  • eu la maioneza pun si un albus,devine spumoasa si este mai usoara.
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri