Sufleu din svaiter

May 13, 2014 - Aperitive/Garnituri



Ingrediente
  • 500 g svaiter
  • 1,1 kg sos alb
  • 50 g margarina
  • 1 kg oua
  • 1 g pipe macinat
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Svaiterul se curata de coaja si se rade. Sosul alb se prepara, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

In sosul alb se adauga galbenusuri, svaiter, sare, piper si albusurile batute spuma. Se amesteca usor pentru a nu se lasa albusurile. Compozitia obtinuta se asaza in forme unse cu margarina si se introduce in cuptor, la foc iute, pentru gratinare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in forma in care a fost pregatit. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 180 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri