Tarta cu ciuperci

Aug 29, 2013 - Aperitive/Garnituri

Imi plac atat de mult ciupercile incat as inlocui oricand carnea cu o portie de ciuperci. Nu mai vorbesc despre cat de sanatoase sunt in comparatie cu carnea. Asa ca, pentru masa de seara am pregatit o tarta cu ciuperci. Iata si reteta:

Ingrediente
  • 10 ciuperci champignon
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 2 linguri de smantana
  • sare
  • piper
  • o foaie de aluat de placinta
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Am spalat si curatat de pielita ciupercile, le-am scos coditele, dupa care le-am feliat.

Ceapa am taiat-o pestisor.

Ouale le-am batut si amestecat cu smantana.

Am aranjat foaia de tarta intr-o tava unsa cu putin unt.

Intr-o tigaie am pus ulei la incins, am adaugat ceapa si dupa ce s-a inmuiat putin am adaugat si ciupercile. Am condimentat simplu cu sare si piper. Nu dupa mult timp am oprit focul.

Am aranjat ciupercile pe aluat si am turnat deasupra amestecul de ou cu smantana.

Cum din foaia de luat mi-a mai ramas o bucata ( am decupat un patrat din ea), am taiat fasii cu care am ornat tarta, sub forma unui grilaj.

Am uns cu putin galbenus aluatul si am dat tava la cuptor.

Nu stiu exact cat am lasat-o, dar am urmarit-o pana s-a rumenit frumos pe deasupra si am oprit-o.

Poftim la masa!

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri