Tarte pentru umplut

May 7, 2014 - Aperitive/Garnituri




Ingrediente
  • 450 gr faina
  • 300 gr unt
  • 50 gr oua (2 galbenusuri)
  • 5 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri.

Tehnica prepararii

Faina se amesteca cu galbenusuri, sare, unt si circa 200 ml apa. Se framanta usor, obtinandu-se un aluat fraged, omogen, de consistenta potrivita, care se lasa la rece 1 ora si apoi se modeleaza in forma de tarte. Se coc la cuptor la o temperatura moderata. Se scot din forme, cu atentie fara sa se sfarame.

  • Produs finit: 20 gr (o bucata)
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri