Tartine calde cu oua ochiuri, sunca si cascaval

May 14, 2014 - Aperitive/Garnituri

Ingrediente
  • 300 g paine alba
  • 300 g sunca presata
  • 300 g cascaval
  • 25 g ulei
  • 500 g oua
  • 50 g unt
  • cateva boabe de piper
  • 10 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Painea alba se taie in 10 felii. Cascavalul se curata de coaja. Sunca si cascavalul se taie in 10 felii de marimea celor de paine. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece.

Tehnica prepararii

Feliile de paine se prajesc pe plita, se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Pe fiecare felie se aseaza cate o felie de sunca si una de cascaval si se introduce tava la cuptor la foc iute, circa 5 minute, pentru a se rumeni (gratina). Ouale se pregatesc ochiuri in unt. Sc asaza cate un ou ochi peste fiecare felie de cascaval cu cate un bob de piper deasupra.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 130 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri