May 14, 2014 - Aperitive/Garnituri
Operatii pregatitoare
Painea alba se taie in 20 felii. Slanina se taie cuburi. Salamul se curata de membrana si se taie in 40 felii. Salata verde se curata si se spala fiecare frunza in mai multe ape reci. Rosiile si ardeii grasi se curata, se spala si se taie rondele. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece.
Tehnica prepararii
Feliile de paine se prajesc, apoi se ung cu 50 g unt. Slanina se prajeste fara grasime. Ouale se prepara omleta din 75 g unt si sare. Pe feliile de franzela se asaza cate 2 felii de salam apoi omleta, peste aceasta slanina, deasupra se presara boia. Tartinele, cate doua la o portie, se aseaza pe frunze de salata verde, in jur se pun rondele de rosii si ardei gras.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.