May 14, 2014 - Aperitive/Garnituri
Operatii pregatitoare
Painea alba se curata de coaja, se taie in 10 felii si se scoate miezul pe un diametru de 2—3 cm fara sa se perforeze. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Ciupercile conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Cascavalul se curata de coaja. Sunca presata si cascavalul se taie in 10 felii de marimea celor de paine. Laptele se fierbe. Faina se cerne. Lamaia se spala si i se extrage sucul.
Tehnica prepararii
In laptele fiert se adauga faina, se fierbe la foc moderat, circa 15 minute, adaugand sare, piper, ciuperci si suc de lamaie. Ouale se prepara ochiuri romanesti in apa clocotita cu sare si otet. Feliile de paine se umplu cu compozitia cu ciuperci. Deasupra se asaza cate un ou ochi, cate o felie de sunca si una de cascaval. Se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduc la cuptor circa 15 minute, pentru gratinare. Deasupra se presara boia de ardei.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou, sau farfurie. Se serveste cald.