Varza rosie inabusita (calita)

Jun 8, 2014 - Aperitive/Garnituri

Ingrediente
  • 700 g varza rosie
  • 500 g varza alba
  • 100 g untura sau ulei
  • 20 g zahar
  • 150 g smantana
  • 50 ml otet 9 grade
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Varza alba si rosie se curata de cotor, de frunzele depreciate, se spala in mai multe ape si se taie fasii.

Tehnica prepararii

La varza taiata se adauga sare, se lasa 10 minute sa se sareze, apoi se framanta, se stoarce bine si se inabusa in untura sau ulei infierbântat, 30 minute. In timpul inabusirii se adauga zahar, otet si 75 g smantana, amestecand continuu.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu smantana deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri