Jun 23, 2014 - Aperitive/Garnituri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 170 ml apa calduta. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 2 litri apa calduta si se fierbe. Varza se curata de frunzele depreciate, se spala, se desareaza si se taie fideluta. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa deshidratata se curata, se spala, se taie marunt, se pune la hidratat dupa care se scurge de apa.
Prepararea maielei
Drojdia de bere se amesteca cu zaharul, se dizolva in laptele cald la 35-40°C si se adauga treptat faina. Se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C pana isi mareste volumul de 2-3 ori.
Prepararea aluatului
Ouale se amesteca cu sarea si zaharul, se adauga laptele cald (35-40°C) si vanilina. Se obtine o compozitie care se amesteca cu maiaua si se framinta cu faina. Dupa incorporarea intregii cantitati de faina, se adauga treptat uleiul incalzit (35-40°C). Se framanta pana la incorporarea completa. Framantarea se considera terminata atunci cand aluatul se desprinde de peretii vasului, iar la suprafata apar bule de aer. Se lasa la dospit cu vasul acoperit, 60-90 minute. In timpul fermentarii se realizeaza 1-2 reframantari prin introducerea marginii aluatului spre interior.
Prepararea umpluturii de varza murata
Ceapa se inabusa in ulei si circa 200 ml apa (10-15 minute). Se adauga varza, se amesteca adaugandu-se cate putina apa (200 ml). Dupa inabusire se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Modelarea, coacerea varzarilor
Aluatul obtinut se imparte in 100 bucati egale care se modeleaza rotund pe planseta unsa cu ulei. Fiecare bucata se intinde cu merde-neaua, se obtin foi rotunde cu diametrul de circa 10 cm. La mijlocul fiecarei foi se asaza in mod egal din umplutura, apoi se pliaza adu-nind marginile spre mijloc. Se asaza pe tava unsa, se lasa sa creasca circa 20 minute, se ung cu ou la suprafata, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).