May 7, 2014 - Aperitive/Garnituri
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece, se sparg intr-un vas si se bat pentru omogenizare.
Tehnica prepararii
Foietajul crud se intinde in foaie groasa de 1,5 cm folosind faina, se decupeaza in 40 bucati cu o forma rotunda cu diametrul de 7-8 cm. Jumatate din bucati se ung cu ou si se asaza pe tava stropita cu apa. La bucatile ramase se decupeaza mijlocul cu o forma rotunda de diametrul de 3 cm. Coroana de cerc rezultata se asaza cat mai simetric pe bucatile de pe tavasi se ung cu ou. Capacelele ramase de la coloana de cerc se asaza pe tava, se ung cu ou si se introduce tava la cuptor pe foc iute la inceput, apoi moderat, pana ce capata o culoare galben-aurie.
Preparatul se umple cu diferite sosuri, carne, ciuperci s.a.