Vopsitul oualelor cu hartie creponata

Apr 22, 2014 - Aperitive/Garnituri

Este o tehnica pe care o folosesc de cativa ani.Ouale ies frumos colorate .Este usor de realizat

Ingrediente
  • oua
  • hartie creponata de diferite culori
  • 250 ml. otet
  • sare
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Pentru inceput pregatim hartia creponata.

Hartia este taiata in patrate de dimensiunea 10/10 cm.

Otetul este pus intr-un vas adanc (castronel )

Ouale se spala si se pun la fiert .

In apa in care seb fierb ouale se pune o lingura de sare grunjoasa ,pentru a le curata usor.

In functie de cat vrem sa fie de tari se tin 3,5,7 minute dupa ce incep sa clocoteasca.

Se ia o bucata de hartie creponata,se trece prin otet si se infasoara oul.

Lasam hartia sa se usuce.

Pentru a colora un ou in doua culori ,adaugam hartie colorata diferit in doua straturi.

Desfacem hartia si ungem oul cu ulei.

  • dimensiunea hartiei este cat sa fie infasurat un ou.
  • Cand infasuram oul trebuie sa fie fierbinte.
  • Atentie! Sa folositi manusi de menaj pentru a proteja mainile ;)
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri