May 27, 2014 - Paste
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se taie bucati, se toaca cu masina. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne, se amestecaa cu oua si smantana. Macaroanele se rup, se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb, se racesc in apa circa 15 minute si se trec sub jet de apa rece. Pesmetul se cerne.
Tehnica prepararii
Carnea tocata se inabusa cu ceapa in 75 g untura si circa 100 ml apa. Se lasa sa se raceasca si se toaca din nou cu masina. Se adauga piper, sare, patrunjel verde si se amesteca pentru omogenizarea compozitiei. Jumatate din cantitatea de macaroane se aseaza in tava unsa cu untura si tapetata cu pesmet. Peste macaroane se aseaza compozitia de carne, in strat uniform. Deasupra se adauga cantitatea de macaroane ramasa si se toarna compozitia din ou, smantana si faina si se introduce tava la cuptor. Budinca gratinata se portioneaza in bucati patrate sau dreptunghiulare.
Prezentarea si servirea
Budinca se prezinta pe platou sau farfurie cu sos tomat deasupra. Sosul tomat se poate servi separat, in sosiera. Se serveste fierbinte.