May 28, 2014 - Paste
Operatii pregatitoare
Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se racesc. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece, se scurg si se taie lame. Macaroanele se rup si se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb, se racesc in apa 15 minute si se trec prin jet de apa rece. Se prepara sosul tomat, folosind reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Ciupercile se inabusa in margarina (100 g), se adauga sare, piper, sos tomat si se fierb impreuna 10-15 minute. Macaroanele se asaza in tava unsa cu margarina si se pastreaza la cald. In momentul servirii se amesteca cu sosul de ciuperci.
Prezentarea si servirea
Macaroanele se prezinta in tambal sau farfurie, iar sosul tomat separat in sosiera. Se serveste cald.