Budinca din macaroane cu sunca

May 27, 2014 - Paste

Ingrediente
  • 400 g sunca presata
  • 100 g margarina
  • 50 g faina
  • 600 g macaroane
  • 200 ml lapte
  • 150 g oua
  • 1 g piper macinat
  • 20 g sare
  • 50 g cascaval
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Sunca presata se taie cuburi. Faina se cerne si se amesteca cu lapte si oua. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Macaroanele se rup, se introduc in apa fiarta cu sare, se fierb, se racesc in apa circa 15 minute si se trec sub jet de apa rece.

Tehnica prepararii

Macaroanele fierte se amesteca cu sunca, piper, se asaza in tava unsa cu margarina (25 g), deasupra se toarna compozitia din lapte, faina si oua. Se presara cascavalul ras deasupra si se introduc la cuptor circa 20 minute. Budinca gratinata se portioneaza in bucati patrate sau dreptunghiulare.

Prezentarea si servirea

Budinca se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste calda, cu margarina topita deasupra.

  • O portie: 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri