Gnoki florentin

May 27, 2014 - Paste

Ingrediente
  • 125 g faina
  • 1,4 l lapte
  • 300 g gris
  • 100 g cascaval
  • 100 g oua
  • 175 g margarina
  • 1 kg spanac
  • 50 g spanac
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Spanacul se curata, se spala in mai multe ape reci, se opareste in apa clocotita cu sare, se scurge de apa si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe si se raceste.

Tehnica prepararii

Spanacul se inabusa in 75 g margarina, intr-un litru de lapte, se adauga gris sub forma de ploaie si se amesteca continuu, se raceste, se adauga oua si se amesteca. Din margarina (75 g), faina dizolvata in apa rece (200 ml), sare si lapte, se prepara un sos si se fierbe circa 10 minute. In tava unsa cu margarina si tapetata cu pesmet, se asaza compozitia de gris, se toarna sosul deasupra, se presara cascaval ras si se introduce la cuptor 15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 225 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri