May 27, 2014 - Paste
Operatii pregatitoare
Spanacul se curata, se spala in mai multe ape reci, se opareste in apa clocotita cu sare, se scurge de apa si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe si se raceste.
Tehnica prepararii
Spanacul se inabusa in 75 g margarina, intr-un litru de lapte, se adauga gris sub forma de ploaie si se amesteca continuu, se raceste, se adauga oua si se amesteca. Din margarina (75 g), faina dizolvata in apa rece (200 ml), sare si lapte, se prepara un sos si se fierbe circa 10 minute. In tava unsa cu margarina si tapetata cu pesmet, se asaza compozitia de gris, se toarna sosul deasupra, se presara cascaval ras si se introduce la cuptor 15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.