May 27, 2014 - Paste
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe si se raceste.
Tehnica prepararii
Intr-un vas, se fierb circa 400 ml apa cu sare si ulei ; cand clocoteste se adauga faina (300 g) in bloc, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se retrage vasul de pe foc, se raceste putin si se adauga oua (150 g) amestecandu-se pentru omogenizare. Din aceasta compozitie, se formeaza batoane de circa 3 cm lungime, se fierb intr-un vas cu apa clocotita si sare, 15 minute si se scot in apa rece. Separat, se prepara un sos alb din margarina (75 g), faina, lapte, la care se adauga oua si sare. Acest sos se amesteca cu cascaval ras (75 g) si gnoki. Compozitia obtinuta se asaza in tava unsa cu margarina si tapetata cu pesmet. Deasupra se presara cascaval ras si se gratineaza la cuptor. Dupa gratinare, se portioneaza in bucati, de forma patrata sau dreptunghiulara.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.