Lasagna cu spanac

Apr 28, 2009 - Paste

Cand am facut cannelloni cu carne mi-am propus sa fac si cannelloni cu spanac. Dar nu mi-au ramas suficiente bucati de cannelloni, motiv pentru care am scos repede cateva foi de lasagne si m-am reorientat rapid. Amuzant e ca ne-a apucat si pe mine si pe Oana in acelasi timp. Bine ca sunt diferite retetele...
Intai si intai se inlocuieste cutia de cannelloni din poza cu una de lasagna...

Ingrediente
  • 4 foi de lasagna
  • 300 g spanac
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • o ceapa taiata marunt
  • usturoi taiat maruntsare
  • un virf de cutit de nucsoara
  • Ingrediente pentru sosul bechamel:
  • un cub de unt
  • 3 linguri de faina
  • 200 ml lapte cald
  • Portii: 2
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Se pun usturoiul si ceapa la inabusit in ulei de masline. Se adauga spanacul, putina supa de legume, sarea si nucsoara si se lasa la fiert pana scade zeama. Se adauga ouale, se amesteca bine si la final se adauga smantana. Se lasa compozitia la racit.

Intre timp se face sosul bechamel: untul in tigaia incinsa, faina turnata in ploaie si laptele cald precum am spus si la "Cannelloni con carne".

Intr-un vas dreptunghiular se toarna un strat de sos bechamel, se pune o foaie de lasagna, se unge cu sos bechamel, se pune un strat de spanac si pe deasupra se presara mozzarella. Urmeaza o alta foaie de lasagna, sos, spanac, mozzarella... Pe deasupra se pune sos bechamel si mozzarella din belsug. Se da la cuptor cam 30-40 min pana se rumeneste.

Pofta buna!

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri