Macaroane cu ficatei de pasare si sos tomat

May 28, 2014 - Paste

Ingrediente
  • 500 g macaroane
  • 400 g ficat de pasare
  • 75 g untura
  • 75 g margarina
  • 50 g ceapa
  • 150 g cascaval
  • 1 kg sos tomat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Macaroanele se rup si se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb, se racesc in apa 15 minute si se trec prin jet de apa rece. Ficateii de pasare se spala, se taie in jumatati, se oparesc si se racesc 5 minute. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se prepara sosul tomat, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Ficateii si ceapa se inabusa in untura (75 g), se adauga deasupra macaroanelor fierbinte impreuna cu sos tomat, margarina topita si cascaval ras.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in tambal sau farfurie si se serveste fierbinte.

  • O portie: 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri