Macaroane gratinate

May 28, 2014 - Paste

Ingrediente
  • 600 g macaroane
  • 25 g margarina
  • 150 g oua
  • 200 g cascaval
  • 30 g pesmet
  • 30 g sare
  • 500 g sos alb
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Pesmetul se cerne. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Macaroanele se rup, se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb, se racesc in apa 15 minute si se trec sub jet de apa rece. Se prepara sosul alb, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Sosul alb se amesteca cu oua, macaroane si cascaval ras (100 g). Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu pesmet, deasupra se presara cascaval ras si se introduce la cuptor pentru gratinare circa 10 minute. Dupa gratinare se portioneaza sub forma patrata sau dreptunghiulara.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou fierbinte sau farfurie calda. Se serveste cald.

  • O portie: 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri